Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Cantare

Pentru societatile care desfasoara activitati ce presupun cantarirea anumitor produse este necesara achizitionarea unui cantar. Bineinteles, este cert ca vorbim de cantare digitale deja, cantare electronice ce le succed pe cele vechi cu balanta sau cu greutati. Cantarele electronice au o precizie marita, afisaj luminos si sunt relativ usor de utilizat.

Majoritatea modelelor de cantare electronice functioneaza atat conectate direct la reteaua electrica cat si pe baza de acumulator ce se poate reincarca printr-un cablu de alimentare prezent în pachet .

Cantarele electronice omologate conform legislatiei europene se pot pune in folosinta dupa cumparare fara nici o formalitate, iar dupa primul an trebuie reverificate anual de un institut sau o societate specializata. Prezentarea la verificarea metrologica periodica constituie obligatia proprietarului care utilizeaza sau incredinteaza spre utilizare aparatul de cantarit.

Cantarele omologate se livreaza cu un Certificat de Conformitate emis de producator in baza certificarii obtinute de la un organism autorizat si au marcajul „CE” aplicat pe lateral.