Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Cea mai semnificativa diferenta dintre casa de marcat si sistemul POS este eficienta si comunicarea. Pe scurt, o casa de marcat are rolul de a inregistra tranzactii de vanzare, de a schimba si de a detine sume de bani. Sistemul POS este un sistem computerizat care gestioneaza tranzactii financiare, urmareste inventarul si inregistreaza multe tipuri de date comerciale.

Daca ai ales sa folosesti POS-ul in afacerea ta, trebuie sa stii ca te vei bucura de faptul ca acesta nu numai ca inregistreaza tranzacția, ci este capabil sa realizeze automat urmarirea in timp real a tot ceea ce are legatura cu ce a achiziționat clientul.

Pentru a intelege mai usor diferentele dintre casa de marcat si sistemul POS, am pregatit mai jos cateva argumente care te vor ajuta sa iti formezi o imagine clara aspura modului lor de functionare.

Sistemul POS:

  • POS este un sistem computerizat care gestioneaza tranzactiile financiare, monitorizeaza inventarele, furnizeaza rapoarte de vanzari pentru imbunatatirea activitatii, se ocupa de managementul clientilor, si multe altele;
  • Inregistreaza detaliile complete ale tranzactiilor, in timp ce casa de marcat nu reuseste sa faca acest lucru;
  • Poate fi personalizat in functie de cerintele afacerii tale;
  • Este o combinatie de hardware si software si poate fi extins in functie de nevoile tale;
  • In comparatie cu o casa de marcat traditionala, sistemele POS iti ofera analize avansate și rapoarte care sa ghideze procesul decizional.

Casa de marcat:

  • Este echipamentul utilizat pentru a calcula și inregistra tranzacțiile financiare. Majoritatea au o tastatura care este utilizata pentru valorile de intrare, li se poate atașa un scaner de coduri de bare, un sertar de numerar, o imprimantă de primire și un cantar;
  • In prezent, multe case de marcat sunt digitale, avand mai degraba un ecran tactil decat o tastatura manuala și o tastatura mecanica;
  • Costul sau este mult mai redus decat cel al POS-ului;
  • Faptul că dispozitivul ramane in uz astazi este o dovada a longevitatii sale. Registrele de numerar sunt dispozitive de baza cu putine piese mobile. In timp ce acest lucru limiteaza ceea ce pot face, le face totusi sa dureze mai mult timp. Acesta este un avantaj în comparatie cu sistemele POS traditionale, care necesita plata suplimentara pentru actualizarile de software si asistenta pentru clienti.

Pe piața competitivă actuala, intreprinderile nu iși pot permite sa fie ineficiente. Spre deosebire de casa de marcat, POS-ul poate fi adaptat nevoilor intreprinderilor care il utilizeaza. Acesta este un motiv pentru care mulți dintre ei se debaraseaza de casele clasice de marcat și iau in considerare trecerea la sistemele POS. Pe termen lung, sistemele vor deveni mai eficiente, vor reduce costurile administrative, vor rationaliza tinerea evidențelor și vor imbunatati serviciile pentru clienți.