Noutati legislative

Cat de multe poate face un soft restaurant pentru afacerea ta? O investitie absolut necesara! 

Cu totii am fost in restaurante si unitati HoReCa in care activitatile pareau ca se desfasoara foarte incet. Desigur, nu era vina angajatilor – fie ca te gandesti la chelneri, bucatari sau barmani. De cele mai multe ori, problema este lipsa unui soft restaurant. 

Fara acesta, inregistrarea corespunzatoare a fiecarei activitati realizate in cadrul unitatii devine un chin absolut pentru fiecare angajat. Din perspectiva de client pare ca cel mai rau lucru care se poate intampla este ca o comanda sa fie adusa la masa gresita. 

Totusi, in spatele scenei, angajatii se pot confrunta cu situatii fara rezolvare – ingrediente care lipsesc din stoc si nu erau marcate astfel, imposibilitatea de a onora anumite metode de plata si multe altele. Cele mai multe probleme de acest fel pot fi rezolvate foarte usor – ai nevoie de un simplu soft restaurant. 

 

Este de ajuns un soft restaurant oferit gratis pentru afacerea ta? 

Evident, in mediul online ai putea gasi si softuri pentru restaurant gratis, fie in varianta completa sau demonstrativa. Totusi, nu trebuie sa uiti faptul ca astfel de programe trebuie sa fie insotite de o licenta sau certificare. 

Este vorba despre afacerea ta! Vrei sa iti pui increderea intr-un soft care nu te va lasa balta la prima fluctuatie de curent sau introducere de date. Totodata, achizitionarea unei licente de la un furnizor autorizat este insotita deseori si de mentenanta preventiva, regulata si de urgenta. 

Astfel, defectiunile si erorile la nivelul unui soft restaurant nu iti vor pune afacerea pe pauza. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care un soft restaurant oferit gratis nu va fi o alege optima, mai ales pentru afacerile care vor sa se dezvolte. 

 

Ce poate face un soft restaurant standard pentru afacerea ta? 

Chiar si programele standard sunt incredibil de cuprinzatoare si iti pot eficientiza semnificativ afacerea si modul in care aceasta opereaza. De exemplu, cateva dintre functiile care sunt de regula incluse si in soft-urile standard sunt: 

  • Posibilitatea de configurare vizuala a locatiei si meselor – angajatii se vor bucura de un meniu interactiv structurat conform locatiei unitatii, luandu-se in calcul inclusiv pozitionarea meselor. Cu un plan al locatiei la indemana, verificarea comenzii fiecarei mese si statusul acesteia sunt actiuni eficientizate la maxim. 
  • Meniuri complexe cu produse multiple – un soft restaurant standard iti va permite sa introduci produsele disponibile in unitatea ta in meniuri cuprinzatoare. Astfel, un angajat va putea pune la punct un meniu de masa, de exemplu, intr-un mod fluid si fara batai de cap. 
  • Impartirea notei de plata – nu in ultimul rand, un soft restaurant standard permite si configurari speciale la nivelul notei de plata. Aceasta poate fi impartita conform indicatiilor si preferintelor clientilor. 

 

O alta functie care poate fi considerata speciala si este de regula introdusa intr-un soft restaurant de tip standard este comunicarea cu POS-ul bancar. Mai exact, poti uni un POS bancar cu softul de restaurant, chiar daca unitatea tehnica a acestuia din urma este una fixa. 

Astfel, atunci cand o plata este realizata cu POS-ul la masa clientului, aceasta este actualizata automat si in soft-ul de restaurant, fara a necesita comenzi si confirmari in plus din partea angajatului. 

 

Ce poate face un soft restaurant complex pentru afacerea ta? 

In general, un soft considerat complex include functionalitati atat front-office, cat si back-office. Soft-urile cele mai cunoscute la nivel de industrie (pe care le vei gasi cu usurinta in oferta noastra) prezinta functiile standard mentionate anterior, precum si o suita de functii complexe, precum urmatoarele: 

  • Optiuni de fidelizare a clientilor – discounturi, vouchere, puncte de client, precum si cardurile de client pot fi inregistrate si aplicate prin intermediul unui soft restaurant complex. 
  • Rapoarte contabile si manageriale – acestea sunt absolut esentiale pentru a evalua performanta unei unitati HoReCa (si nu numai). Cu ajutorul unui soft restaurant, poti spune adio intregului proces manual de realizare a diferitelor rapoarte necesare afacerii tale. 
  • Optiuni de inventariere – dupa cum a fost mentionat, prezenta unui soft restaurant iti garanteaza faptul ca angajatii nu trebuie sa se intoarca la client pentru a-l informa ca un produs comandat lipseste de pe stoc. Cu ajutorul unui soft restaurant si diferitelor extensii, angajatul va sti din momentul in care preia comanda daca un produs este sau nu disponibil. 
  • Modul retetar cu pasi de preparare – o alta functie interesanta este modulul retetar, deoarece acesta poate oferi angajatilor si informatii privind modul de preparare al unui anumit produs. Astfel, procesul de onboarding al unui nou angajat devine mult mai usor. 
  • Vizualizare imagini produse – intr-o unitate cu multe tipuri de bauturi (carbogazoase si nu numai), poate fi dificil sa gasesti o anumita bautura intr-o lista populata cu 30 sau mai multe intrari. In acest caz, un soft restaurant te poate ajuta cu functii care iti permit adaugarea de poze reprezentative pentru fiecare produs in parte. 
  • Functie de incasare direct in cont – in cazul clientilor business, de regula factura va fi facuta si incasata o data pe luna pentru toate consumatiile acestora. Desigur, un soft restaurant este echipat cu functie de incasare direct in cont detaliata care iti permite sa usurezi procesul atat pentru tine, cat si pentru client. 
  • Diferite modalitati de plata pe acelasi bon – poti spune adio eliberarii de mai multe bonuri fiscale pentru acelasi clienti. Acest proces greoi si care poate crea confuzie la nivel intern poate fi eliminat cu ajutorul unui soft restaurant complex. 

 

Nu in ultimul rand, softul restaurant din oferta noastra vine echipat si cu o aplicatie dedicata pentru dispozitivele mobile. Astfel, angajatii pot utiliza un smartphone sau o tableta pentru a prelua comenzi, in timp ce administratorul afacerii poate vizualiza rapoarte si analize in timp real pentru a evolua performanta afacerii sale. 

Este de la sine inteles de ce prezenta unui soft restaurant este acum standard in orice unitate comerciala. Totusi, chiar si la sfarsitul acestui articol, beneficiile si avantajele nu se opresc! 

Un soft restaurant poate fi utilizat si pentru a da startul activitatilor de livrare ale unitatii tale, de utilizare a mai multor dispozitive POS si de etichetare corespunzatoare a produselor. 

Daca vrei sa afli tot ce trebuie sa stii despre softul disponibil in oferta noastra, nu ezita sa ne contactezi!