Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Imprimante fiscale

Utilizarea de imprimante fiscale este cel mai des intalnita in marile magazine din motive de ratiune evidente: timpul de printare este simtitor mai mic, printeaza cu acuratete si poate inregistra si printa in timp real.

Avantajele acestui tip de imprimanta se datoreaza modului in care aceasta este construita.

Fata de imprimanta normala, tehnologiile folosite la imprimante fiscale nu folosesc cartuse de cerneala si nici mecanismul masiv de imprimare prin punctie a hartiei. Imprimanta fiscala foloseste hartie tratata chimica. Hartia, odata supusa razelor UV, genereaza imaginea dorita.

Ce componente are o imprimanta fiscala?

Un cap termic, ce este folosit la incalzirea hartiei din imprimanta.

Disc metalic de invartit hartia

Presa – preseaza capul cu raze UV pe hartie pentru a o incalzi.

Bord de comanda pentru a controla modul de miscare a capului, pentru o realizare cat mai buna a imaginii dorite pe hartie.

Imprimanta fiscala nu este utilizata doar in redactarea bonurilor. Datorita modului sau de imprimare unic si al faptului ca poate folosi mai multe tipuri de hartie (chiar si cea laminata), imprimanta fiscala poate fi folosita si in imprimarea legitimatilor, a voucherelor, semnelor comerciale de tipul chioscurilor, dar si in domeniul medical, in aparatele de monotorizare cardiaca sau in domeniul geologiei.

Prima aparitie a tehnologiei in imprimante fiscale apare in 1970 si pe la inceputul anilor 1980 incep sa fie folosite la scala larga in hipermarketurile americane. Datorita faptului ca nu necesita presarea acelor punct cu punct pentru realizarea unei imagini, acestea sunt mult mai rapide.

Insa in acei ani erau mai degraba folosite pentru a face inregistrari permanente importante in cadrul firmei. Se printau mai rapid grafice, programul angajatilor sau ordinea de zi. Chiar si astazi mai sunt folosite pentru a printa lucruri importante, pe langa bonuri fiscale. Datorita portabilitatii, rapiditatii si a faptului ca pot printra unde continue sau crea grafice, in timp real, pe baza undelor seismice continue, imprimanta fiscala se foloseste in domeniul cercetari stintifice foarte des (seismologie, cardiologie, etc).

Printre primele modele de imprimante fiscale aparute, s-au numarat: Atari 822 si era folosita pentru a printa rapoartele sistemului Atari-8 bit, Apple Silentype pentru programul Apple II si Alphacom 32 pentru sistemul Sinclair ZX Spectrum si ZX81. Aceste imprimante fiscale aveau rolul exclusiv de a monitoriza sistemul si a crea grafice legate de aspect interne ale firmelor, in timp real.