Additionally, paste this code immediately after the opening tag:

Intr-un comunicat de presa emis de Ministerul Finantelor Publice este specificat faptul ca ,,in 24 mai a.c. a fost aprobata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2018, potrivit careia operatorii economici sunt obligati sa se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, dupa cum urmeaza:

  • pana la 1 septembrie 2018, in loc de 1 iunie 2018, in cazul contribuabililor mari sau mijlocii;
  • iar in cazul contribuabililor mici, pana la 1 noiembrie 2018, in loc de 1 august 2018.

Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare al aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este in plina desfasurare.”

Astfel, toti cei implicati trebuie sa-si intensifice eforturile pentru indeplinirea operatiunilor de avizare tehnica, fiscalizare, instalare si punere in functiune a noilor case de marcat.

Ministerul doreste ca activitatea operatorilor sa nu fie afectata, astfel incat, pana la finalizarea acestor implementari, organele de control sa deruleze numai actiuni de prevenire si de indrumare in ceea ce priveste casele de marcat.

Pentru a fi la punct cu toate aceste prevederi, Cria Soft va pune la dispozitie case de marcat care se diferentiaza de cele vechi prin:

  • rola martor, care este inlocuita cu un card MicroSD, pe care se face arhivarea electronica a informatiilor stocate pe hartie termica. Acesta permite stocarea pentru o perioada lunga de timp si reduce costurile consumabilelor, prin micsorarea consumului de role termice;
  • multitudinea rapoartelor, care pot fi extrase sub forma de fisier si apoi stocate pe un computer.

Casele de marcat comercializate de Cria Soft sunt avizate de autoritati si contin toate elementele prevazute in OUG 28/1999. Toate casele de marcat Datecs sunt dotate cu:

  • modul de transmisie si cu sim de date, fiind pregatite complet si pentru faza urmatoare, cea a transmisiei de date catre ANAF.
  • un criptomodul, unde este stocat un certificat digital, care va fi folosit in perioada urmatoare pentru semnarea fisierelor xml. Începând cu luna septembrie 2018, acestea vor trebui extrase si transmise catre ANAF pana la 20 ale lunii urmatoare. Acest criptomodul va fi utilizat ulterior si pentru securizarea canalului de comunicatie cu ANAF, atunci cand serverul o va permite.

Cererile de case de marcat s-au triplat, insa Cria Soft asigura un stoc bogat de case de marcat din noua generatie, tocmai pentru a evita blocajele iminente. Astfel, Cria Soft nu va ramane fara stoc in urmatoarea perioada, deoarece se asteapta ca foarte multi contribuabili sa nu fi fost informati inca despre noile prevederi legislative.

Autoritatile romane au avizat 7 modele de case de marcat Datecs, listate pe site-ul MFP, iar preturile caselor noi de marcat sunt mai mari cu 20% fata de cele vechi. Preturile caselor de marcat Datecs, care sunt si cele mai fiabile, pornesc de la 845 lei pana la 1200 lei. Imprimantele fiscale Datecs au preturi de vanzare cuprinse intre 1425 si 1800 lei.

Pentru ca o casa de marcat sa fie legal administrata, aceasta trebuie inregistrata la ANAF, prin intermediul unui dosar care cuprinde documentele contribuabilului. La indemana contribuabilului stau serviciile Cria Soft, care se poate ocupa de toate fiscalitatile in locul contribuabilului. De asemenea, la vanzarea casei de marcat este obligatoriu contractul de service, fara de care nu se poate inregistra la ANAF fiscalizarea.

Toate aceste informatii le gasiti in sectiunea Servicii Fiscale, deoarece Cria Soft va sta la dispozitie pentru toate nelamuririle in ceea ce priveste inregistrarea casei dumneavoastra de marcat.