Noutati legislative

Probleme si particularitati pe care le poti intampina in procesul de predare memorie fiscala

Pentru multi oameni de afaceri, problemele de natura fiscala sunt atat cele mai importante si care trebuie rezolvate cat mai rapid, cat si o sursa principala de batai de cap. De obicei, totul incepe de la procesul de fiscalizare al unei case de marcat – anume pentru ca acesta implica si defiscalizare in viitor, lucru pe care nu multi administratori il iau in considerare.

Asadar, in articolul de astazi, va vom oferi mai multe detalii despre procesul de predare memorie fiscala – cand trebuie facut, cum se realizeaza si ce probleme poti intampina pe parcurs.

Cand trebuie sa incepi procesul de predare memorie fiscala?

Dupa cum probabil stii, memoria fiscala a unei case de marcat se poate umple, caz in care aceasta trebuie extrasa si dupa caz, inlocuita. Exista destul de multe situatii in care poate fi necesara urmarea unui astfel de proces – primul fiind o defectiune la nivelul casei de marcat, in urma careia aceasta nu mai poate fi folosita.

Totusi, predarea memoriei fiscale trebuie facuta si atunci cand datele utilizatorului comercial se schimba, adresa punctului de lucru se schimba, adresa sediului social al afacerii se schimba, denumirea societatii se schimba, societatea isi inceteaza activitatea, casa de marcat este vanduta altei sociatati, casa de marcat va fi casata, punctul de lucru se inchide, punctul de lucru aferent casei de marcat este mutat, sau atunci cand societatea da faliment. 

Pe scurt, orice lucru care ar putea afecta buna functionare a unei case de marcat poate reprezenta inceperea procesului de predare memorie fiscala.

Cum extragi memoria fiscala dintr-o casa de marcat?

Evident, nu poti face acest lucru de unul singur – trebuie sa apelezi la un tehnician autorizat. Totusi, exista doua lucruri pe care le poti face cu mult timp inainte de a incepe procesul de defiscalizare sau de extragere a memoriei fiscale.

Anume, poti incheia un contract tip service cu o firma precum Cria Soft si sa ai asigurat serviciul de extragere memorie fiscala pe viitor. De altfel, tine minte ca acest tip de contract este obligatoriu – insa serviciile care iti sunt puse la dispozitie pot varia.

Apoi, te-ai putea baza, din start, pe o casa de marcat moderna, ce are la dispozitie mai multe tipuri de conexiuni, inclusiv LAN. Conexiunea de tip LAN implica transmiterea automata, in timp real, a memoriei tale fiscale catre ANAF – se elimina deci, procesele de extrage si predare personala. 

Probleme pe care le poti intampina in procesul de predare memorie fiscala

Desigur, principalele probleme care pot aparea sunt la nivelul documentelor ce trebuie predate pe langa memoria fiscala. De exemplu, in unele cazuri poti avea nevoie si de un aviz comisie avizare sau de un proces verbal de sigilare. 

Totusi, mai exista surse de griji – atunci cand vrei sa predai memoria fiscala, este necesar ca dispozitivul aferent acesteia – casa de marcat – sa fie perfect functional si utilizabil. Daca aceasta nu este functionala, extragerea memoriei fiscale si inceperea procesului de defiscalizare nu pot fi realizate.

Apoi, in unele cazuri, trebuie si sa te programezi pentru predarea memoriei – aspect care, in Romania, poate cauza la randul sau multe alte probleme, dupa cum bine stii.

Spre final, avem si o veste buna pentru tine!

Toate cele mentionate, inclusiv problemele, pot fi usor evitate prin intermediul serviciilor oferite de Cria Soft prin intermediul platformei TehnicaFiscala.ro. Astfel, iti punem la dispozitie un contract tip service pentru casa sau casele tale de marcat – contract care se traduce in 0 griji de natura fiscala pentru tine. Mai apoi, ne putem ocupa si de procesul de predare memorie fiscala (in totalitate) pentru tine si societatea ta!