Noutati legislative

ANAF a publicat in data de 10 septembrie 2018 aplicatiile pentru validarea fisierului XML

ANAF a publicat in data de 10 septembrie 2018 aplicatiile pentru validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale (casele de marcat si imprimantele fiscale), adica declaratiile A4200 si A4203.  Utilizatorii noilor case de marcat electronice fiscale au obligatia sa transmita catre ANAF lunar, pana la data de 20 a lunii (inclusiv), pentru luna anterioara, fisierele .xml care contin datele aferente vanzarilor si sunt exportate de pe aparatul de marcat electronic fiscal pe un mediu de stocare extern (stick, computer). 

Prin intermediul programului de asistenta de pe site-ul ANAF, aceste fisiere sunt validate si atasate unui fisier PDF. Acest fisier PDF cu XML atasat, semnat cu certificat digital calificat se transmite ANAF prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Aplicatia A4200 pt. validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale, contin registrul rapoartelor Z al bonurilor fiscale pentru perioada de raportare curenta si este prevazut in anexa nr. 2 la OPANAF nr. 146/2018.

Validarea fisierelor respective se realizeaza printr-un program numit DUKIntegrator. Acest program este utilizat din 2011 pentru depunerea tuturor declaratiilor electronice ale ANAF.

Programul DUKIntegrator se descarca de pe portalul ANAF (www.anaf.ro), sectiunea Servicii online / Descarcare declaratii. Puteti folosi link-ul de mai jos.

https://static.anaf.ro/static/DUKIntegrator/DUKIntegrator.htm

Specialistii de la Cria Soft va ajuta in tot ceea ce tine de implementarea caselor de marcat in companie.